Veikirker info

Veikirker og andre åpne kirker på Nordkalotten inviterer til en pause i nærheten av hovedveier i de nordlige delene av Norge, Sverige, Finland og i Nordvest-Russland. Ei åpen kirke tilbyr et rolig stoppested. Stig inn i kirka og gi deg en annerledes pause mens du nyter roen, skjønnheten og helligheten. I kirka kan du gjøre deg kjent med kirkekunst, tenne et lys, meditere, be eller bare sette deg ned en stund for å nyte. Kirkerommet forteller om den kristne troen på mange måter. Ta litt beskyttelse med deg og fortsett din reise i lett sommerhumør.

Det er fra år til år 150 åpne veikirker på Nordkalotten. Av disse er 50 i Norge. Kirkene har forskjellige åpningstider så det lønner seg å sjekke opplysningene om den aktuelle kirka.  Ofte er dørene åpne mellom kl. 11 og 16 f.o.m. 10.6. t.o.m. 20.8. Man kan gjerne være med på gudstjenester og andre arrangementer fra konserter til utstillinger.

En porsjon sommerkultur

Sommerkirkene og deres bevarte miljøer er et vindu mot historia, arkitektur og kultur. Et sommerlig program kan bestå av å ta sommergjestene med seg til kirka i hjembygda eller -sognet. Man kan ta en pause i kirka like godt i eget hjemsogn som litt lengre unna.

Arbeidet med veikirker ble påbegynt på Nordkalotten i 1992. Det inngår både evangelisk-lutherske og russisk- ortodokse kirker i kjeden av veikirker.

Veikirker i andre land

Norge
Sverige
Finland
Danmark
Estland
Tyskland

 

opas  Guiding
ptuolilla  Rullestoltilpasset miljø
wc  Toalett
inva-wc  Handikapptoalett
tarjoilua  Servering
majoitus  Overnattning
hartaus-musiikki  Andakter/musikk/program

poika-net